Rochii elegante și diamante, pe covorul roșu de la Oscar

Apropo.ro / 07.03.2006, 15:35
Rochii elegante și diamante, pe covorul roșu de la Oscar
Rochiile stralucitoare, în linii fluide, "condimentate" cu câte o ținuta cu un singur umar, dar și diamantele, au fost preferatele starurilor care au defilat pe covorul roșu de la cea de-a 78-a ediție a premiilor Oscar, transmite Reuters. Vestimentațiile

Rochiile stralucitoare, în linii fluide, „condimentate” cu câte o ținuta cu un singur umar, dar și diamantele, au fost preferatele starurilor care au defilat pe covorul roșu de la cea de-a 78-a ediție a premiilor Oscar, transmite Reuters.

Vestimentațiile sofisticate au predominat pe covorul roșu, amintind de perioada eleganta de la începuturile Hollywoodului, caracterizata de stralucire și clasa.

Charlize Theron, nominalizata la categoria cea mai buna actrița, a facut nota discordanta, purtând o vestimentație Dior cu taieturi asimetrice și o funda imensa pe un umar.

Salma Hayek și Jennifer Lopez au optat pentru rochii în stil grecesc. Mignona Salma a purtat o rochie turcoaz semnata Versace, iar Lopez, care a fost însoțita de soțul sau Marc Anthony, a optat pentru diamante și o rochie verde.

Keira Knightley, nominalizata pentru rolul din „Mândrie și prejudecata”, a ales o rochie de culoarea coacazelor, semnata Vera Wang, și un colier elaborat Bulgari, în timp ce Naomi Watts, care a înmânat un Oscar, a optat pentru o rochie cu un singur umar, de culoarea pielii, cu volane dezordonate, semnata Givenchy.

Nicole Kidman, o alta prezentatoare a serii, și una dintre cele mai bine îmbracate vedete de la Hollywood, nu a dezamagit, optând pentru o rochie crem Balenciaga, cu broderii aplicate.

Cele mai multe dintre starurile masculine, printre care și George Clooney și Matt Dillon, au mers la sigur îmbracând clasicul frac negru. Juaquin Phoenix a aparut pe covorul roșu într-un costum albastru metalizat, iar Will Smith a ales un costum bleumarin.

Regizorul Tim Burton a afișat cranii și oase încrucișate pe cravata sa, în timp ce scenaristul Larry McMurtry a purtat sacoul alaturi de blugi Levi’s și cizme de cowboy.

Chiar și pinguinii din „Marșul Pinguinilor”, film câștigator la secțiunea cel mai bun documentar, au adoptat stilul sobru. Regizorul producției a venit însoțit de doi pinguini din pluș, unul purtând un papion iar celalalt un colier din diamante.

Așa cum era de așteptat, diamantele au fost peste tot, în urechile, la gâtul, încheieturile și pe degetele vedetelor. Dar, poate cea mai originala bijuterie au afișat-o cei de la Three Mafia 6, câștigatorii Oscarului pentru cel mai bun cântec original („It’s Hard Out Here for a Pimp” din „Hustle & Flow”), care au venit cu dinții acoperiți cu diamante.

Dolly Parton a fost, ca de obicei, o apariție ieșita din comun, într-o rochie roz, cu bijuterii din diamante. Reese Witherspoon, câștigatoarea Oscarului pentru cea mai buna actrița în rol principal, s-a asigurat ca nu se mai repeta „accidentul” de la Globurile de Aur, când a a fost criticata pentru ca a purtat o rochie Chanel cu care aparuse, la acceași ceremonie, dar cu câțiva ani în urma, Kirsten Dunst. La Oscar, Witherspoon a optat tot pentru o rochie vintage, dar semnata Christian Dior.

Mediafax