Rochiile din baloane, creațiile unui designer japonez (Video)

De: Gabriela Voicu / 10.01.2013, 11:30
Rochiile din baloane, creațiile unui designer japonez (Video)
Designerul japonez Rie Hosokai împletește baloane pentru a crea rochii de seară, dedicate femeilor suficient de îndrăznețe pentru a purta ținute transparente.

Mii de baloane și un strop de imaginație. Asta a folosit Rie Hosokai, o artistă din Japonia, pentru a crea piese vestimentare unicat. Rochiile costă mii de dolari, sunt luminoase, transparente și trebuie neapărat ferite de ace.

Baloanele, aflate pe linii verticale și orizontale, sunt împletite. Este similar unei țesături”, a explicat Rie Hosokai.

Rochie din baloane

Rochiile pot fi purtate doar 24 de ore și asta pentru că baloanele se dezumflă. Deoarece piesele vestimentare sunt unicat, iar cererea este mare, designerul le-a pus și prețuri pe măsură: între 2.000 și 4.000 de dolari. Cea mai scumpă creație vândută de Rie a costat aproape 13.000 de dolari.

Arta lui Rie Hosokai de a transforma baloanele în orice își dorește a primit și un premiu internațional la Festivalul belgian al baloanelor „The Millenium Jam”, dar notorietatea ei a venit după ce a creat colecția „Daisy Balloon”, care are în jur de 200 de rochi.

Rie Hosokai folosește materie primă neconvențională pentru a crea piese vestimentare unicat. O singură rochie a fost realizată din 2 mii de baloane. Un balon costă 10 cenți.