Rock, folk, duritate pe Altar

Apropo.ro / 20.02.2006, 11:49
Rock, folk, duritate pe Altar
Una dintre cele mai tari și puternice formații de rock din Romania a revenit pe piața muzicala dupa o pauza de mai bine de opt ani. Niște voci puternice, sunete agresive, versuri cu mesaj, imagine dura: Altar. O trupa care s-a lansat prin 1994 și care a

Una dintre cele mai tari și puternice formații de rock din Romania a revenit pe piața muzicala dupa o pauza de mai bine de opt ani. Niște voci puternice, sunete agresive, versuri cu mesaj, imagine dura: Altar.

O trupa care s-a lansat prin 1994 și care a combinat pe albumul „Born Again” versuri din Biblie cu un sound dur. Ultima lor realizare se intituleaza „Atitudine” și este un material la care au lucrat foarte mult deoarece au dorit o schimbare ferma de stil. Astfel, Andy, Teo Peter jr., Levi și Damian au încercat un alt sunet și alt gen de versuri.

În 12 ani au lansat doar patru albume: „Respect”, „Last Warning”, „Born again” și „Atitudine”. Formația din Cluj crede însa ca pentru a scoate ceva cu adevarat bun trebuie o concentrare pe masura. Mai mult, ca trupa de rock, ei considera ca este mai important sa mergi prin turnee, sa canți cat mai mult, sa te faci cunoscut prin concerte, decat sa scoți multe albume. Pentru primele doua albume au abordat trash și death la care au renunțat apoi în favoarea hardcore-ului, ca pe ultimul material, „Atitudine”, sa abordeze un heavy metal puternic.

Pe „Atitudine”, Altar au mai mulți invitați, printre care Mihnea Blidaru de la Luna Amara („Se fura”, „Atitudine” și „La noi”), Pacha Man („Realitate” și „La noi”), Marc Anghel și Jussy Protex. Sunetele elctronice combinate cu chitarile puternice, vocile dure și liniile melodice care aduc bine de tot cu hardcore-ul întalnit afara la cele mai bune trupe de rock reușesc sa faca din acest album un material „foarte tare” pentru rockerii înfocați de la noi.

Afla mai multe despre formația „Altar” numai din

Tags: