Rock-ul, exclus de la Festivalul Medieval de la Sighișoara

Apropo.ro / 08.07.2004, 16:34
Rock-ul, exclus de la Festivalul Medieval de la Sighișoara
Festivalul Medieval de la Sighișoara va avea loc în perioada 30 iulie-1 august și se va concentra în special pe spectacole de teatru medieval, rock-ul fiind exclus de la manifestarea din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX. Organizatorii manifestarii au

Festivalul Medieval de la Sighișoara va avea loc în perioada 30 iulie-1 august și se va concentra în special pe spectacole de teatru medieval, rock-ul fiind exclus de la manifestarea din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizatorii manifestarii au anunțat, joi, într-o conferința de presa, ca spectacolele de teatru medieval vor fi jucate pe cele trei scene amenjate în Cetate și în oraș.

Potrivit organizatorilor, festivalul a fost gîndit ca un „asediu cultural” al mai multor ordine de cavaleri. Astfel, cavalerii aparținînd Ordinului Cavalerilor de Sibiu, Ordinului Cavalerilor Cetații Roșii, Ordinului Cavalerilor de Mediaș și Ordinului Cavalerilor Lup dinCetatea Tîrgu Mureș, care vor avea taberele la poalele Cetații Medievale, vor asedia zilnic centrul istoric al Sighișoarei.

Printre interpreții care vor concerta se afla și Blackbeers, Slang și Ada Milea.

Manifestarea va începe cu o parada a costumelor medievale, în centrul vechi al Sighișoarei, va continua cu numeroase spectacole și se va încheia cu un inedit Carnaval al Cartofilor Magi, un festin medieval, și o dezlanțuire de dansuri caracteristice spațiului șitimpului renascentist.

Ca o prelungire a zilelor de festival, dupa ce se va retrage și ultimul cavaler vor rula, pe trei ecrane, filme istorice cu subiect medieval și desene animate.

O alta noutate este Tribuna Oamenilor Liberi, unde nemulțumiții vor putea sa își strige furia în gura mare, dar numai dupa ce vor urca cele 176 de trepte care duc la Dealul Cetații.

Manifestarea beneficiaza de un buget de circa 140.000 de euro, cu aproximativ 50.000 de euro mai puțin decît anul trecut.

În organizarea evenimentului sînt implicate circa 50 de persoane, dar numarul acestora va ajunge, pe parcursul festivalului, la 400. Orgaizatorii spun ca în cadrul spectacolelor vor evolua peste 400 de artiști profesioniști și amatori, iar taxa de intrare în Cetatea Medievala se va menține la valoarea de anul trecut, de 10.000 de lei.

Ei nu au putut face o estimare a numarului de participanți,dar au precizat ca pîna acum peste 10.000 de turiști straini și-au rezervat locuri de cazare. În condițiile în care majoritatea locurilor în hotelurile și pensiunile din Sighișoara sînt deja rezervate, foarte mulți turiști vor fi nevoiți sa se cazeze la casele din Sighișoara sau chiar în Tîrgu Mureș, transportul fiind asigurat permanent în cele 72 de ore ale festivalului.

Mediafax

Tags: