Rocky & Terminator, aventuri la pensie

Apropo.ro / 07.11.2005, 11:12
Rocky & Terminator, aventuri la pensie
Cei mai puternici (la propriu) actori ai anilor '80-'90, Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone și-au anunțat intenția de a mai filma cate un episod din producțiile care i-au consacrat: "Terminator", respectiv "Rocky". Vor reuși sa arunce în aer

Cei mai puternici (la propriu) actori ai anilor ’80-’90, Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone și-au anunțat intenția de a mai filma cate un episod din producțiile care i-au consacrat: „Terminator”, respectiv „Rocky”. Vor reuși sa arunce în aer audiența sau propriile bugete?

Nu numai infractorii revin întotdeauna la locul faptei, ci și marii eroi cinematografici: Arnold Schwarzenegger a confirmat ca va colabora din nou cu regizorul James Cameron pentru „Terminator 4”, iar Sylvester Stallone a anunțat, la randul sau, ca va bifa scenariul, regia și rolul principal în cel de-al șaselea episod al seriei Rocky. Ramane, însa, de vazut daca „batranii” vor mai reuși sa umple cinematografele, în condițiile în care urmarile ambelor filme s-au dovedit a fi din ce în ce mai slabe?

Schwarzenegger (58 de ani), s-a realizat mai bine decat își imagina vreodata, ajungand, din emigrant austriac, guvernatorul Californiei. Mai întai a cucerit tot ce se putea cuceri în domeniul bodybuilding-ului, inclusiv șapte premii Mr. Olympia – record mondial la vremea respectiva. El a ramas, de altfel, chiar și în zilele noastre, cea mai marcanta figura a culturismului mondial.

Cand și-a dat seama, însa, ca body-building-ul nu mai are ce sa-i ofere, Arnold s-a facut actor, dand lovitura cu rolul robotului trimis din viitor sa distruga omenirea. „The Terminator” (1984), realizat cu 6,5 milioane de dolari, a încasat peste 38 de milioane și l-a facut celebru.

„Terminator 2: Judgment Day” (1991), a avut un buget de 100 de milioane de dolari și încasari de 204,8 milioane doar în SUA. Producția a caștigat patru premii Oscar – pentru cel mai bun machiaj, cel mai bun sunet, cele mai bune efecte vizuale și cele mai bune efecte sonore.

Însa pentru „Terminator 3: Rise of the Machines” (2003) Arnold a fost nevoit sa scoata din buzunar ceva marunțiș, pentru ca încasarile – 149 de milioane de dolari – nu au reușit sa acopere cheltuielile – 170 de milioane de dolari. Unii au fost de parere ca popularitatea filmului a scazut din cauza ca cea de-a treia parte a fost regizata de Jonathan Mostow și nu de James Cameron, care a coordonat realizarea primelor doua filme „Terminator”.

Afla totul despre acest subiect numai în

Tags: