Roger Federer și familia lui, amenințati cu moartea

De: Gabriela Voicu / 05.10.2012, 09:58
Roger Federer și familia lui, amenințati cu moartea
Un blogger a scris pe un site popular din China, referitor la tenismenul Roger Federer: "Pe 6 octombrie plănuiesc să îl asasinez pe Federer în scopul exterminării tenisului".

Organizatorii turneului de la Shanghai, care începe duminică, au luat măsuri de securitate sporite pentru tenismanul elvețian Roger Federer, după ce pe internet au apărut amenințări cu moartea la adresa sportivului.

S-au luat măsuri speciale pentru elvețian și pentru familia sa după ce un blogger a scris pe un site popular din China că plănuiește să îl asasineze pe Federer pe 6 octombrie.

User-ul respectiv a postat și o fotografie trucată în care tenismanul apare în genunchi pe teren, decapitat, alături de un călău îmbrăcat în negru.

Federer vs Djokovici – US open de pe tare.ro

Poliția și agenții guvernamentale au fost contactate pentru a se întări securitatea în jurul lui Federer, conform unui reprezentant al organizatorilor, citat de Shanghai Youth Daily.

Atacurile asupra sportivilor din tenis sunt rare, dar în 1993 Monica Seles a fost înjunghiată de un fan, la un meci în Hamburg.

La finala din 2009 a turneului de la Roland-Garros, un fan a intrat pe teren și a încercat să îi pună o șapcă pe cap lui Federer.