Roibu cere rejucarea meciului cu Rulmentul

Apropo.ro / 10.01.2008, 10:37
Roibu cere rejucarea meciului cu Rulmentul
Patronul clubului Oltchim Ramnicu Valcea a cerut rejucarea meciului cu Rulmentul si a amenintat ca ii va da in judecata pe arbitrii

Patronul clubului Oltchim Ramnicu Valcea, Constantin Roibu, a cerut rejucarea meciului cu Rulmentul si a amenintat ca ii va da in judecata pe arbitrii pentru ca au permis jocul dur al brasovencelor, dar si pe antrenoarea Mariana Tarca, pentru declaratiile facute dupa partida.

"Vom cere rejucarea partidei cu Rulmentul intr-o sala neutra si aducerea de arbitri straini. Vom actiona in instanta si vom face plangere penala celor doi arbitri, care prin modul de arbitraj au permis jucatoarelor de la Rulmentul sa vatameze corporal jucatoarele de la Oltchim. Vom solicita daune materiale si morale celor doi arbitri si scoaterea din arbitraj pentru restul vietii. Vom actiona in instanta si pe antrenoarea Mariana Tarca, dupa declaratia pe care a facut-o ca este fericita si isi felicita jucatoarele ca au respectat intocmai instrunctiunile si indicatiile date de ea in jocul cu Oltchim", a declarat Roibu pentru Radio InfoPro.

Patronul de la Oltchim a anuntat ca "Roxana Gatzel are dubla fractura, iar Steluta Luca este teapana, este pe o scandura". "Inca nu am ajuns sa ii facem o radiografie sa vedem exact diagnosticul. Este cu atat mai grav ca ambele sunt jucatoare de lot national. Ne-au creat foarte mari prejudicii pentru ca noi suntem angrenati in Liga Campionilor", a precizat Roibu.

Intrebat daca exista posibilitatea sa retraga echipa din campionat, Roibu a raspuns: "Normal. Nu e pacat? Banii acestia, decat sa ii arunc intr-un sport in care nu este dreptate si totul se face pe sub masa si pe usa din dos, mai bine ii bag in orfelinate si in azile de batrani, nu sa ne batem joc de bani. Daca asta se doreste, asa vom face".

In replica, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri a Federatiei Romane de Handbal, Valter Dancescu, considera ca acuzele Oltchimului la adresa arbitrilor nu sunt intemeiate. "Cred ca acest scandal se amplifica si artificial. Arbitrii pot sa spun acum la rece ca si-au facut datoria, rezistand unei presiuni deosebite. Au avut o linie unitara, au dat ce au vazut, dar e drept ca nu de fiecare data au vazut bine. Dar au avantajat si dezavantajat in egala masura ambele echipe", a spus Danceascu, pentru Sport.ro, adaugand ca meciul va fi analizat, joi, intr-o sedinta la sediul FRH.

Oficialul FRH are totusi ceva de reprosat arbitrilor: "Un singur lucru pot sa le reprosez, la capitolul progresivitatii sanctiunilor disciplinare. Statistic, Rulmentul a fost dezavantajata la acest capitol. Si eu am contribuit la aceasta situatie, am si eu o vina, ca observator la acest meci. Nu pot sa acuz arbitrajul".

Dancescu este de parere ca accidentarea Stelutei Luca nu a fost provocata de adversare, ci jucatoarea valceana "a cazut neglijent". In privinta accidentarii Roxanei Gatzel, Dancescu spune ca, in ultimul moment, aparatoarea brasoveana a luat mana de pe handbalista valceanca, fiind vorba despre "o accidentare nefericita".

Presedintele Comisiei Centrale de Arbitri spune ca meciul nu se poate rejuca, singura consecinta a demersurilor Oltchimului putand fi suspendarea arbitrilor si a observatorului, in cazul in care ei sunt gasiti vinovati.