Rolurile favorite ale starurilor

Apropo.ro / 02.07.2002, 09:58
Rolurile favorite ale starurilor
Daca întrebi un actor care e rolul lui favorit din tot ce a facut pîna acum se va codi întotdeauna sa-ti raspunda, ascunzîndu-se, de obicei, în spatele sintagmei "Fiecare rol e ca si copilul meu". Dar, strînse cu usa, starurile îsi marturisesc slabiciunile fata de anumite roluri si


Daca întrebi un actor care e rolul lui favorit din tot ce a facut pîna acum se va codi întotdeauna sa-ti raspunda, ascunzîndu-se, de obicei, în spatele sintagmei „Fiecare rol e ca si copilul meu”.

Dar, strînse cu usa, starurile îsi marturisesc slabiciunile fata de anumite roluri si veti constata cu surprindere ca nu întotdeauna „copilul de inima” coincide cu cel de care ar avea cele mai multe motive sa fie mîndre sau cu cel care le-a adus celebritatea.

Jim Carrey: „Poate ca cel mai bun rol al carierei mele va ramîne Truman Burbank din The Truman Show. Jucam un tip care nu stia ca e personajul principal într-un reality show. E o poveste despre realitate si în astea mi-ar placea cel mai mult sa joc. Actorii mei favoriti erau tipi ca Jimmy Stewart, iar asta e un rol care te poate face sa rîzi cu lacrimi de bietul om, iar în clipa urmatoare sa-ti fie atît de mila de el încît sa-ti dea lacrimile”.

Daniel Day-Lewis: „Cred ca rolul lui John Proctor din Vrajitoarele din Salem a fost unul dintre cele mai bune din cariera mea. Era socant de clar ce se întîmpla cu omul acela. Iar Arthur Miller a scris povestea într-un stil plin de forta, de o frumusete incredibila”.

Liv Tyler: „De fapt, sînt împartita între doua roluri: Pamela Abbot din Inventing the Abbotts, pentru ca în timpul filmarilor m-am îndragostit de Joaquin Phoenix, si personajul din That Thing You Do!, care mi-a placut enorm. În plus, la filmari m-am distrat mai bine ca oricînd”.

Antonio Banderas: „Probabil ca ar fi Che din Evita. A fost îndeplinirea unui vechi vis al meu. Eu am pornit de jos în cariera si am progresat treptat. Cred ca lumea îsi va aminti acest rol pentru ca a fost atît de important pentru mine”.

Drew Barrymore: „Voi avea întotdeauna un loc special în inima mea pentru Gertie din E.T., pentru ca Steven Spielberg a fost minunat. Dintre rolurile mai recente, cel care mi-a dat mari emotii a fost Skylar din Toata lumea spune te iubesc al lui Woody Allen. Jucam o fata cuminte, care poarta pulovere pastelate, fuste plisate si ciorapi pîna la genunchi. Pîna si vocea îmi devenise soptita. Ma simteam ca Marilyn Monroe! Pe la cinci dimineata îmi venea sa ies din cabina si sa cînt Happy Birthday, Mr. President!”.

Jennifer Lopez: „Selena, pentru ca am muncit mult ca sa o întruchipez si cred ca mi-a iesit foarte bine. Cînd am terminat lucrul, ma uitam în oglinda si o vedeam pe ea. A fost o mare satisfactie. Iar faptul ca am cîntat live, pe scena, m-a facut sa vreau sa-mi scot propriul album cu muzica în limba spaniola”.

Richard Gere: „E greu sa alegi un favorit, dar am sa va povestesc ceva. Acum doua veri eram în avion. Eram cumplit de obosit, dar am ridicat privirea si am vazut ca dadeau filmul Ofiter si gentleman. Fara sa-mi dau seama, am stat si m-am uitat pîna la sfîrsit. Nu-l vazusem de 15 ani! Atunci mi-am spus: „Asta chiar e un film bun!” Acela a fost un rol excelent”.

Robert Redford: „Mi-a placut foarte mult sa lucrez la Jeremiah Johnson. S-a filmat la mine acasa, în Utah, de aceea are o importanta deosebita pentru mine. De cîte ori ma uit la televizor dau peste el pe vreun canal si de fiecare data scap telecomanda din mîna de uluire: „Uau!”. Dar niciodata nu ma uit prea mult, fiindca nu suport sa ma vad pe ecran”.

Fran Drescher: „Ador primul meu rol în film, cel din Febra de sîmbata seara. Eram cu John Travolta pe ringul de dans, cu reflectoarele pe noi, si, frate, ce ma mai strîngea si învîrtea! Prima mea replica era „Esti la fel de bun în pat ca pe ringul de dans?”. Si, cînd am rostit-o, nu stiu ce m-a apucat, dar l-am însfacat de fund, ceea ce nu era în scenariu. Putea sa ma concedieze pe loc pentru asta, în ziua de azi as fi data în judecata, dar John a zîmbit”.

Sting: „Mie toate mi se par la fel. Totdeauna joc acelasi singuratic mohorît, cu parul perfect aranjat. Cum sa aleg un rol favorit?”

John Travolta: „Vincent Vega din Pulp Fiction, pentru ca la acea vreme aveam mare nevoie de o slujba si eram sigur ca mi s-a încheiat cariera. Un an mai tîrziu, vazînd cît de fericiti sînt oamenii sa ma revada, m-am simtit coplesit de bunavointa si simpatia lor. Numai vorbind despre asta si îmi dau lacrimile…”.

Sursa:ProTv Magazin

Tags: