Român inclus in topul Time 2013 al celor mai influenți tineri din lume

Apropo.ro / 13.11.2013, 09:41
Român inclus in topul Time 2013 al celor mai influenți tineri din lume
Ionuț Budișteanu, 19 ani, a câștigat în acest an marele premiu de 75.000 de dolari la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA și a fost inclus în topul Time celor mai influenți 16 tineri ai anului.

Ionuț Budișteanu, tânărul în vârstă de 19 ani care a câștigat în acest an marele premiu de 75.000 de dolari la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a fost inclus în topul celor mai influenți 16 tineri ai anului, clasament realizat de publicația americană Time.

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

Ionuț Budișteanu, originar din Râmnicu Vâlcea, a fost nominalizat pe locul al nouălea în acest top pentru creația care i-a adus locul întâi la competiția Intel International Science and Engineering Fair, desfășurată în Phoenix, SUA, în luna mai a acestui an: o mașină low-cost care nu are nevoie de șofer.

Prototipul prezintă posibilitatea de a construi vehicule cu o modalitate autonomă de conducere, fiind nevoie pentru acest proces de doar 4.000 de dolari, spre deosebire de mașina care se conduce singură concepută de Google, cu un cost de 75.000 de dolari„, explică redactorii TIME pe site-ul publicației. „Budișteanu, elev în România, a folosit tehnologia inteligenței artificiale și o cameră montată pe mașină pentru a identifica benzi de circulație, curbe, automobile și chiar oameni„.

Citește mai multe detalii despre Ionuț Budișteanu în topul Time 2013, pe Mediafax.ro