Roman omorat in Italia (si) de indiferenta trecatorilor! (Video)

De: Marian Andrei / 17.06.2009, 10:22
Roman omorat in Italia (si) de indiferenta trecatorilor! (Video)
Imagini difuzate ieri de politia italiana arata ca romanul atacat in mai in Napoli a murit fara ca nimeni sa il ajute

La 26 mai, un roman de etnie roma a fost ucis, iar un copil italian de 14 ani a fost ranit, in ceea ce la acea vreme pareau a fi doua incidente separate produse in orasul italian Napoli. Evenimentele au avut loc simultan, la zeci de metri unul de celalalt, in gara din cartierul Pignasecca.

Potrivit informatiilor disponibile la 26 mai, imigrantul roman fusese injunghiat de persoane care se deplasau pe mai multe motociclete. Oficialii politiei italiene, citati pe 26 mai, evitau la acea vreme sa stabileasca o legatura intre moartea romanului si ranirea prin impuscare a unui copil italian, la o distanta de doar cateva zeci de metri. Cu toate acestea, cele doua incidente prezentau toate caracteristicile pentru a fi considerate reglari de conturi de tip mafiot.

Descriind imaginile sistemului video cu circuit inchis difuzate marti de politia italiana, cotidianul Il Mattino noteaza ca romanul Petru Birladeanu a murit fara ca trecatorii sa intervina pentru a-i salva viata. Dupa ce a fost impuscat de opt persoane care au deschis focul de pe motociclete, Birladeanu s-a prabusit, iar sotia sa a strigat in zadar dupa ajutor fara ca nimeni sa intervina.

Iata imaginile facute publice ieri de politia italiana, in care se vede clar ca romanul a fost pur si simplu lasat sa moara, fara ca cineva sa-i vina in ajutor:

Citeste concluzille politiei italiene in cazul romanului omorat in luna mai in Italia, la Mediafax.

Roman ucis in Italia de pe tare.ro