Roman Polansky va fi judecat la Los Angeles pentru viol

Apropo.ro / 05.02.2009, 02:30
Roman Polansky va fi judecat la Los Angeles pentru viol
Au trecut peste 30 de ani de cand justitia americana tot incearca sa-l judece pe regizorul polonez Roman Polanski, acum in varsta de 75 de ani, acuzat ca a intretinut in 1978 un raport sexual cu o minora in varsta de 13 ani.

Polanski, care la acea vreme s-a declarat vinovat, dar s-a refugiat in Franta pentru a scapa de rigorile legii americane, a prezentat recent Curtii de Justitie din Los Angeles o cerere de stramutare a procesului, pe motiv ca judecatorii din Orasul Ingerilor nutresc prea multe prejudecati in ceea ce-l priveste.

Ca argument in favoarea clientului lor, avocatii lui Polansky au prezentat in instanta filmul documentar “Roman Polanski: Wanted and Desired”, in care se sustine ca judecatorul desemnat initial sa judece cauza ar fi  administrat intr-un mod impropriu probele aflate in posesia procurorilor.

Cu cateva zile in urma, cererea lui Polansky a fost respinsa, fiind considerata “frivola si aroganta”. Ca atare, regizorul laureat al premiului Oscar va fi judecat in scurt timp la L.A., in SUA.

 

Â