Româncă supraviețuitoare, pe Titanic!

Apropo.ro / 25.05.2012, 11:30
Româncă supraviețuitoare, pe Titanic!
După 100 de ani de la tragedia Titanicului, s-a descoperit că pe vas a existat și o româncă ce a supraviețuit naufragiului. Află cine este aceasta.

Au trecut 100 de ani de la tragedia Titanicului, iar după ce miliardarul Cornel Tăbăcaru a refăcut traseul inițial pe un vas de croazieră au început să iasă la iveală lucruri la care nimeni nu se mai gândea.

Cercetări amănunțite, realizate de Jurnalul Național, au scos la iveală faptul că o româncă a supraviețuit naufragiului din 1912. Un număr de 14 tineri au plecat din Transilvania în căutarea unui loc de muncă, în București, dar aceștia au ajuns să lucreze pe Titanic.

Un octogenar din Gheorgheni a declarat pentru o televiziune ungurească că doar 1 din cei 14 supraviețuise tragediei Titanicului.

lista pasageri titanic

Pasageri români pe vasul Titanic

Și afaceristul Cornel Tăbăcaru, acum și membru al Clubului Titanic, a venit cu o carte despre Titanic unde se vorbește despre prezența pe vas a doi români: Bella și Meyer Moor, mamă și fiu (pe atunci aveau 30 de ani, respectiv 7 ani). Ei fuseseră trecuți pe liste ca fiind din România.

Bella încerca să ajungă în America, alături de fiul ei. Fusese căsătorită cu un evreu rus, iar acesta decedase. După mai multe pățanii și încercări, Bella și fiul ei au ajuns în Țara Făgăduinței.

Bella a decedat la 75 de ani, în anul 1958, iar fiul ei pe 15 aprilie 1975, la vârsta de 70 de ani, exact în ziua când se împlineau 63 de ani de la marea tragedie.

Titanic era cel mai mare pachebot din lume, când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, SUA, pe 10 aprilie 1912.

După trei zile de la plecare, în data de 14 aprilie, la ora 23:40, s-a ciocnit cu un aisberg și s-a scufundat la ora 02:20, în dimineața următoare, pe 15 aprilie.

În urma tragediei, și-au pierdut viața 1.514 persoane din 2.224 aflate la bord.