Romani de pe o platforma de foraj maritim, retinuti in Iran

Apropo.ro / 14.12.2007, 09:59
Romani de pe o platforma de foraj maritim, retinuti in Iran
Un grup de 20 de romani din echipajul platformei iraniene de foraj maritim „Oriental I" au fost retinuti in rada insulei Kharg, apartinand Iranului.

Un grup de 20 de romani din echipajul platformei iraniene de foraj maritim „Oriental I”, care apartine firmei „Oriental Oil”, au fost retinuti in rada insulei Kharg, apartinand Iranului, pe motiv ca s-ar afla ilegal in zona, Ambasada Romaniei la Teheran solicitand clarificari autoritatilor.

Un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe informeaza ca, joi, Ambasada Romaniei la Teheran a fost anuntata de catre un cetatean roman, membru al echipajului platformei iraniene de foraj maritim „Oriental I” ce apartine firmei „Oriental Oil”, ca, in data de 10 decembrie, pe parcursul deplasarii unor membri ai echipajului platformei, cu nava „Absolut”, aceasta a ramas fara combustibil si a acostat in rada insulei Kharg, apartinand Iranului, pentru realimentare.

"Echipajul, printre care se afla si 20 de cetateni romani, a fost retinut, iar nava a fost sechestrata pe motiv ca s-ar fi aflat ilegal in acea zona. Cetatenii romani se afla in custodia autoritatilor portuare iraniene iar starea lor de sanatate este buna; beneficiaza de hrana si ingrijirile necesare", precizeaza MAE.

Conform ministerului, Ambasada Romaniei se afla in permanent contact telefonic cu membrii echipajului si a informat MAE iranian asupra situatiei, solicitand clarificari.

Â