Romania – 16 condamnari intr-o singura zi

Apropo.ro / 11.02.2008, 09:06
Romania - 16 condamnari intr-o singura zi
Romania a suferit, intr-o zi, 16 condamnari la Curtea Europeana de la Strasbourg, pentru incalcarea drepturilor de proprietate si la un proces echitabil.

Romania a suferit, intr-o zi, 16 condamnari la Curtea Europeana de la Strasbourg, pentru incalcarea drepturilor de proprietate si la un proces echitabil, in cazul mai multor romani ale caror case au fost nationalizate, statul fiind obligat sa le restituie in total aproximativ 3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe, in 11 cauze impotriva Romaniei, CEDO de la Strasbourg a constat, joi, ca a fost incalcat dreptul de proprietate. Prin aceste hotarari statul roman a fost sanctionat ca urmare a vanzarii unor imobile nationalizate catre fostii chiriasi, imobile asupra carora s-a recunoscut fostilor proprietari un drept de proprietate, fara a le plati acestora o justa despagubire. Intr-o parte din aceste cauze reclamantii au invocat si incalcarea dreptului la un proces echitabil, prevazut de articolul 6, alineatul 1, din Conventie.

Citeste mai mult la Mediafax