Romania a obtinut locul I la olimpiada internationala de astronomie si astrofizica

De: Pandaru Alin Daniel / 10.09.2011, 14:00
Romania a obtinut locul I la olimpiada internationala de astronomie si astrofizica
In perioada 25 august - 3 septembrie 2011, in Polonia, a avut loc Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, la care echipa Romaniei a castigat locul I.

La editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, au participat 30 de echipe din 27 de tari.

Fiecare echipa a fost formata din cinci elevi de liceu si doi lideri si eventual observatori care nu au drept de opinie in sedintele de bord ale Olimpiadei, iar unele tari precum Polonia, China si Iran au avut dreptul de a participa cu doua echipe in concurs, deoarece au fost organizatori ai Olimpiadei in anii trecuti.

Cea mai importanta proba de la aceasta olimpiada este proba pe echipe la care Romania a obtinut locul I in lume invingand echipa Iranului (loc II), echipa Indiei (loc III) si celelate tari participante.

Fiecare elev a primit cate o medalie de aur. Lotul Romaniei este format din urmatorii elevi:

1. Ana – Maria Constantin – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu
2. Mihai Racoreanu – clasa a XII-a Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galati – autodidact
3. Andrei Cuceu – clasa a X-a Colegiul National „Vasile Lucaciu” Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
4. Bogdan Marchis – clasa a XII-a Colegiul National „Vasile Lucaciu” Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
5. Roberta Raileanu – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu

De asemenea, elevii nostri au obtinut si doua medalii de bronz la probele individuale (Mihai Racoreanu si Andrei Cuceu).