Romania a ramas si fara Bran si datoare 333.000 de euro

Apropo.ro / 12.05.2009, 11:01
Romania a ramas si fara Bran si datoare 333.000 de euro
Romania nu doar ca a ramas fara Castelul Bran, dar statul trebuie sa mai plateasca datorii de 330.000 de euro.

Romania nu doar ca a ramas fara Castelul Bran, dar noul proprietar a castigat procesul intentat Guvernului, verdict ce presupune ca statul sa-i plateasca datorii de 330.000 de euro.

Dominic de Habsburg, nepot al Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, proprietar al Castelului Bran, a castigat procesul intentat Guvernului Romaniei pentru diminuarea drastica a chiriei pe care statul o platea pentru Complexul Bran.

Potrivit Liei Trandafir, unul dintre administratorii Companiei de Administrare a Domeniului Bran, Guvernul mai are de achitat circa 333.333 de euro, la cursul estimativ al monedei europene stabilit la 4,2 lei.

Tot ea a declarat ca peste o saptamana Castelul Bran si celelalte imobile aflate pe domeniu vor intra in administrarea lui Dominic de Habsburg.

Singura cladire pentru care statul va continua sa plateasca chirie inca trei ani va fi Muzeul Vama Medievala Bran care adaposteste colectiile de la Castelul Bran. Administratorul a anuntat ca, dupa data de 18 mai, Castelul Bran isi va pastra statutul de obiectiv turistic.

Castelul Bran nu va fi scos din circuitul turistic, ci va fi relansat la 1 iunie, fiind promovat atat de catre Ministerul Turismului (MT), cat si de catre proprietarul de drept, Dominic de Habsburg, sustin reprezentantii ministerului.