Romania a umilit Rusia

Apropo.ro / 27.03.2008, 10:10
Romania a umilit Rusia
Partida dintre selectionatele Romaniei si Rusiei, disputata pe stadionul Steaua, s-a incheiat cu victoria categorica a tricolorilor, scor 3-0

Partida dintre selectionatele Romaniei si Rusiei, disputata pe stadionul Steaua, s-a incheiat cu victoria categorica a tricolorilor, scor 3-0.
 
Prima repriza a meciului a fost una echilibrata, in care formatiile s-au studiat reciproc, echipa Romaniei avand o posesie mai buna a balonului, in timp ce rusii s-au multumit sa se apere si sa incerce contraatacuri periculoase.

Insa, spre sfarsitul primei parti, in minutul 44, Marica a reusit sa inscrie primul gol al meciului, in urma unei faze in care a driblat doi adversari si a sutat la coltul lung, de la marginea careului mare, portarul Akinfeev recunoscandu-se invins.

Cea de-a doau repriza a fost excelenta pentru tricolori, acestia reusind sa mai marcheze alte doua goluri si sa isi creeze o sumedenie de ocazii, dominand cu autoritate jocul.

Al doilea gol al Romaniei a fost marcat de Daniel Niculae, in minutul 61, acesta sutand puternic in dreapta portii lui Akinfeev, dupa un luft al lui Florentin Petre.

Marius Niculae, unul dintre cei mai buni jucatori ai meciului, reuseste in minutul 76 sa isi treaca numele pe lista marcatorilor. Un sut respins de Akinfeev ajunge la Nicolita, acesta centreaza perfect, iar Marius Niculae trimite cu capul, din 6 metri, in poarta nefericitului portar rus.

Pana la finalul jocului, tricolorii si-au mai creat cateva ocazii de majorare a scorului, dar au tratat fazele cu lejeritate, iar meciul s-a incheiat cu scorul de 3-0 pentru Romania.

"A fost un test important, cu o echipa calificata la Euro, dar Romania a trecut testul cu brio, obtinand o victorie concludenta. Cand ai trei goluri diferenta nu prea mai poti spune mare lucru. Am avut perioade excelente in joc, ocazii, oaspetii au avut si ei o perioada buna in prima repriza. Important este ca toti jucatorii au evoluat la un nivel inalt, lucru care imi da sperante pentru viitor. A fost doar un amical, astfel ca si Hiddink a vrut sa vada mai multi jucatori. Va fi altceva in oficiale, unde vom intalni adversari de calibru. Toti jucatorii s-au comportat bine spre foarte bine. Nu aveam de ce sa intru in panica dupa meciul cu Israel, ce, se naruie totul dupa un meci pierdut? Nici dupa acest meci nu trebuie sa ne entuziasmam si sa ne credem buricul pamantului, ca batem noi toate echipele din lume", a spus selectionerul Victor Piturca ..

"Poate suna putin ridicol, dar sunt bucuros pentru acest meci de pregatire inainte de Euro. Am putut vedea diferenta dintre o echipa cu experienta individuala, cu jucatori din campionate puternice si echipa noastra compusa din fotbalisti din campionatul Rusiei, unde nu sunt meciuri de nivel ridicat in fiecare saptamana. E un exemplu de naivitate prima repriza, mai aveam putin si intram cu 0-0 la pauza, dar a fost un gol stupid si era dificil sa incepem de la 0-1. Am avut posesie apoi, dar am fost naivi, am luat al doilea gol, am facut greseli si fotbalul ne-a pedepsit", a declarat  Hiddink

Romania: 12. M. Popa (1. Stanca ’89) – 2. Contra (16. Ogararu ’71), 4. Tamas (8. Ov. Petre ’35), 15. D. Goian, 3. Rat (19. Sepsi ’87) – 6. Radoi, 5. Chivu (18. M. Niculae ’46) – 7. Fl. Petre (14. Nicolita ’62), 11. Cocis (17. Aliuta ’85), 10. Mutu (20. N. Dica ’46) – 9. Marica (21. D. Niculae ’46).
Antrenor: Victor Piturca

Rusia: 1. Akinfeev – 2. V. Berezutki (26. Sisev ’65), 22. Aniukov, 4. Ignasevici, 27. A. Berezutki – 14. Sirokov, 15. Bilialetdinov (7. Torbinski ’61) – 23. Bistrov, 20. Semsov, 18. Jirkov – 8.Adamov (19. Pavliucenko ’58).
Antrenor: Guus Hiddink.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!