România are gaze naturale în Marea Neagră

Apropo.ro / 04.02.2012, 14:00
România are gaze naturale în Marea Neagră
Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) și OMV Petrom în Marea Neagră indică prezența gazelor naturale.

Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) și OMV Petrom în Marea Neagră indică prezența gazelor naturale, dar este prematură evaluarea cantităților, au anunțat vineri cele două companii.

„Acest fapt este încurajator, însă este prea devreme în procesul de explorare și evaluare a datelor pentru a specula dacă se vor dovedi comerciale sau nu”, se arată într-un comunicat comun al companiilor.

ExxonMobil Exploration and Production Romania, filială a grupului american Exxon Mobil, împreună cu OMV Petrom, companie deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV, derulează lucrări de explorare a hidrocarburilor în Marea Neagră.

Directorul general al ExxonMobil Exploration and Production Romania, Ian Fisher, și directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, au avut vineri o întrevedere cu președintele Traian Băsescu, pe care l-au informat că operațiunea de forare a progresat în ultimele săptămâni, însă a fost încetinită din cauza vremii furtunoase. De altfel, vizita lui Băsescu programată pentru sâmbătă pe vasul de explorare al ExxonMobil din Marea Neagră a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Citește mai multe detalii despre existența gazelor naturale în Marea Neagră, pe Gândul.info