ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TINE. Pro TV, Gândul și Mediafax au ajuns la sinistrații zăpezii pentru a le oferi alimente

De: Tanase Dragos - Marian / 16.02.2012, 17:50
Pro TV, Gândul și Mediafax, cu sprijinul Romtelecom și Cosmote și al Ministerului Apărării Naționale, au ajuns cu elicopterul sau cu mașinile de teren în satele din Buzău și Vrancea pentru a le duce alimente sinistraților zăpezii, care nu au nici măcar de unde să își cumpere o pâine.

Totul a început de la un gest omenesc și simplu. Cătălin Măruță a renunțat, luni, să mai facă emisiunea, și-a luat invitații de la Happy Hour și au cumpărat împreună de la Metro Băneasa 500 de kilograme de alimente pentru sinistrați.

Aceste alimente au ajuns joi la sinistrații zăpezii. Două elicoptere militare, puse la dispoziție de Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, au aterizat în Buzău, comuna Scutelnici, sat Arcanu, și în Vrancea, în comuna Ciorăști, cu câte o tonă de produse neperisabile. Alte două elicoptere civile au transportat alimentele la Valea Salciei, în Buzău, și la Trestieni, în Vrancea.

Sinistrații au așteptat cu sufletul la gură ajutoarele primite astăzi

Sinistrații au așteptat cu sufletul la gură ajutoarele primite astăzi

Opt mașini de teren și două dube au aprovizionat localitatea Bălești, din Vrancea. Și nu ne vom opri aici. Vineri vom le vom duce alimente în Bisoca, Buzău, dar și în alte localități în care oamenii au nevoie de ajutor.

Aproape o sută de sate din Buzău și Vrancea sunt izolate sau aproape izolate, de două săptămâni, din cauza zăpezii care le-a rupt de lume. În acest timp, femei din localitățile din care nu poți pleca decât cu elicopterul au născut copii acasă, ajutate de soți, vecini sau tehnicieni veterinari.

Ajutoarele au ajuns cu bine la sinistrații care aveau mare nevoie de ele

Ajutoarele au ajuns cu bine la sinistrații care aveau mare nevoie de ele

Oameni au murit și au rămas neîngropați câte o săptămână. Pentru unii medicamentele s-au terminat, cămara cu alimente s-a golit, iar în multe case buteliile sunt pe sfârșite.

Mai multe companii s-au alăturat imediat campaniei inițiate de Măruță și au făcut la rândul lor donații – mezeluri, lapte, ulei, prăjituri. S-au strâns în total aproximativ 9 tone de alimente pentru cei care au nevoie de ele.

Află care sunt sponsorii care au făcut posibilă acțiunea umanitară, pe Gândul.info