România-Brazilia, scor 35-33

Apropo.ro / 13.12.2005, 18:57
România-Brazilia, scor 35-33
Echipa naționala de handbal feminin a României a obținut prima victorie în grupa semifinala a Campionatului Mondial din Rusia, dupa ce a învins, luni, selecționata Braziliei, cu scorul de 35-33 (17-15). Partida a fost una plina greșeli de ambele


Echipa naționala de handbal feminin a României a obținut prima victorie în grupa semifinala a Campionatului Mondial din Rusia, dupa ce a învins, luni, selecționata Braziliei, cu scorul de 35-33 (17-15).

Partida a fost una plina greșeli de ambele parți. România a început foarte slab, fiind condusa de Brazilia în primele 18 minute de joc. Un gol al extremei Ramona Maier a adus egalitatea pe tabela (9-9, min. 18), dupa care interul Simona Gogârla a înscris, pentru 10-9 (min. 20). Din acel moment, echipa antrenata de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși nu a mai cedat la scor.

Totuși, în repriza secunda, deși aveau un avantaj serios, de 6-7 goluri, handbalistele românce au evoluat inconstant. Cel mai tare au fost incomodate de apararea neobișnuit de avansata a Braziliei, care a împins defensiva pâna spre mijlocul terenului.

Pe final, sud-americanele au marcat de patru ori consecutiv, în timp ce România s-a mulțumit sa aștepte fluierul de final. Scorul de 35-33 îi da echipei feminine a României posibilitatea sa spere la o calificare în semifinale, daca va obține înca o victorie în partida de marți, cu Germania (de la ora 16.00). În meciul de luni s-au remarcat Simona Gogârla și Cristina Varzaru, secondate de Luminița Huțupan Dinu (15 intervenții reușite), în timp ce din tabara Braziliei Alexandra Do Nasciamento a fost cea mai buna.

Președintele FRH, Cristian Gațu, s-a declarat mulțumit de rezultat și a spus ca victoria conteaza cu atât mai mult cu cât Brazilia joaca un handbal atipic. „A fost un meci nu neaparat greu, ci greoi. Brazilia a aratat un sport între baschet și handbal, nu știu cum sa-l denumesc. Dar, conteaza rezultatul final și faptul ca ne-am apropiat de semifinale”, a declarat Gațu pentru MEDIAFAX.

Marcatoarele meciului au fost Gogârla (11 goluri), Varzaru și Luca, (câte 6), Maier (5), Gâlca (4), Gatzel (2), Tivadar (1), iar pentru Brazilia, Do Nasciamento (7), Piedade (6), Mesquita, da Silva L. și Pinheira, (câte 4), da Silva A și dos Santos, (câte 3), Kuestner și Oliveira (câte 1).

Mediafax