Romania, cea mai corupta tara din UE

Apropo.ro / 06.12.2007, 12:03
Romania, cea mai corupta tara din UE
Romania este cea mai corupta dintre statele membre ale Uniunii Europene releva Barometrul Global al Coruptiei pentru 2007 realizat de TI.

Romania este cea mai corupta dintre statele membre ale Uniunii Europene, ridicand media coruptiei din UE, releva Barometrul Global al Coruptiei pentru 2007 realizat de Transparency International (TI) si dat publicitatii, joi, de liderii filialei romanesti a organizatiei.

Conform datelor prezentate, joi, de TI Romania, o treime dintre romani sustin ca au dat mita pentru a obtine diferite servicii publice. Cu cei 33 la suta dintre repondenti care au raspuns afirmativ intrebarii in acest sens, Romania se claseaza de departe pe primul loc intre tarile din Uniunea Europeana care au fost incluse in baza de sondare a TI pentru Barometrul din 2007.

Liderul TI Romania, Victor Alistar, s-a declarat ingrijorat de cresterea numarului romanilor care sustin ca au dat mita in 2007, considerand-o "alarmanta" dat fiind faptul ca, in 2006, doar unul din cinci romani declara ca a dat mita in cursul anului pentru diferite servicii publice.

"Este o crestere de aproape 50 la suta a celor care sustin ca, intr-un fel sau altul, intr-o forma sau alta, au fost nevoiti sa dea mita in 2007 fata de anul trecut", a declarat Alistar.