Romania este principala sursa de fraude online asupra eBay

Apropo.ro / 27.12.2007, 14:24
Romania este principala sursa de fraude online asupra eBay
Romania este principala sursa de fraude online care impiedica buna functionare a site-ului de licitatii virtuale eBay din SUA...

Romania este principala sursa de fraude online care impiedica buna functionare a site-ului de licitatii virtuale eBay din SUA, iar compania a trimis o echipa de experti in tara in vederea limitarii fenomenului, in colaborare cu autoritatile locale, informeaza Los Angeles Times.

Pe de alta parte, bulgarii sunt specializati in furtul de proprietate intelectuala, iar ucrainienii sunt lideri in activitatile infractionale implicand platile online intermediate de carduri de credit. In ceea ce priveste licitatiile online, in special cand este vorba despre tranzactii de cumparare importante, care pot genera castiguri de pana la 5.000 de dolari, cum ar fi achizitiile auto, romanii sunt lideri.

Politia romana estimeaza ca infractiunile online s-au dezvoltat, construind o industrie de mai multe milioane de dolari, de o amploare similara celei de trafic de droguri sau trafic de fiinte umane, potrivit Los Angeles Times. Astfel, Albena Spasova, expert eBay in domeniul fraudelor online, a revenit in Romania, la Ramnicu Valcea, escortata de serviciile secrete americane, dupa mai multe calatorii in tara pe parcursul ultimilor doi ani, in vederea analizarii cazurilor de infractiuni impreuna cu politia locala.

Ramnicu Valcea este un centru global de frauda pe Internet si in domeniul cardurilor de credit, noteaza The Times. Centrul pentru Plangeri privind Fraudele pe Internet, infiintat in baza unui parteneriat intre FBI si Centrul National Roman pentru Crima Organizata, plaseaza Romania pe locul cinci in topul tarilor unde se inregistreaza cele mai multe infractiuni de acest tip.