România în grupa B, alaturi de Lituania, Germania si Belgia

Apropo.ro / 29.10.2006, 14:33
România în grupa B, alaturi de Lituania, Germania si Belgia
Echipa nationala de baschet feminin a României va evolua în grupa B a Campionatului European din 2007, din Italia, urmând sa aiba ca adversare reprezentativele Lituaniei, Germaniei si Belgiei, s-a stabilit, sâmbata, în urma tragerii la sorti ce a avut loc la Chieti, transmite trimisul

Echipa nationala de baschet feminin a României va evolua în grupa B a Campionatului European din 2007, din Italia, urmând sa aiba ca adversare reprezentativele Lituaniei, Germaniei si Belgiei, s-a stabilit, sâmbata, în urma tragerii la sorti ce a avut loc la Chieti, transmite trimisul MEDIAFAX.

„Este o grupa accesibila. Cunoastem deja adversarele, am mai jucat cu ele si le-am pus probleme sau chiar am învins. Obiectivul nostru este clasarea pe unul dintre locurile 5-8”, a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, prezenta la tragerea la sorti de la Chieti.

Dintre adversarele pe care România le va întâlni în grupa B, Lituania a ocupat locul patru la CE din 2005.

Celelate grupe ale turneului final din Italia sunt urmatoarele:

Grupa A: Cehia, Turcia, Letonia, o echipa care vine din ultimul turneu de calificare.

Grupa C: Rusia, Franta, Grecia, Italia.

Grupa D: Spania, Serbia, Croatia, Belarus.

Din fiecare grupa se vor califica mai departe primele trei clasate.

A 16-a echipa calificata la turneul final din Italia, care va face parte din grupa A, va fi stabilita în urma unui turneu la care vor participa câstigatoarele celor trei grupe de baraj, din care vor face parte formatiile Bulgariei, Finlandei, Ungariei, Israelului, Poloniei, Slovaciei, Sloveniei, Ucrainei si Suediei. Turneul ce va stabili a saisprezecea echipa calificata va avea loc între 19 si 21 septembrie 2007, dupa disputarea partidelor din grupele de baraj, programate între 1 si 15 septembrie 2007.

Mediafax