Romania, in sferturile de finala ale Campionatului Mondial

De: Dragos Tanase / 09.12.2007, 19:05
Romania, in sferturile de finala ale Campionatului Mondial
Nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut meciul cu Ungaria din grupa principala II, scor 31-34(16-14), dar este deja in sferturi.

Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat, sambata, in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Franta, in grupa principala II, de la Dijon, dupa ce a invins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 32-19 (19-6).

Scorul meciului a fost deschis abia in minutul 3, de pivotul Ionela Galca, dupa care echipa Romaniei a prins curaj si si-a impus ritmul de joc, mai ales pe contraatac (10-3, min. 15), profitand si de paradele si lansarile portarului Luminita Dinu. Mult mai concentrate decat in partidele anterioare, tricolorele au confirmat cresterea treptata de forma, in pregatire pentru partidele si mai dificile care urmeaza, cu Ungaria si Germania, dar mai ales cea eliminatorie din sferturile de finala.

De cealalta parte, Spania a luat la tinta barele portii Romaniei, pierzand atacuri pe banda rulanta, dar si pentru ca ibericele au fost incomodate serios de apararea adversa. In minutul 25, tabela arata scorul de 16-5 pentru Romania, iar meciul parea deja transat.

Dupa 19-6 la pauza, Romania a evoluat cu jucatoarele folosite mai putin pana atunci, avand o singura grija: sa-si mentina avantajul castigat in prima parte. Primul gol din repriza secunda pentru Romania a venit abia in minutul 43, prin Gatzel (20-9), care a marcat primul gol la aceasta editie a Mondialelor. Cu gandul la urmatoarele doua partide din grupa, cu Ungaria si Germania, dar mai ales la faptul ca au obtinut calificarea in sferturi, elevele antrenorilor Tadici si Musi au « inchis » tabela la scorul 32-19. La final, banca tehnica a Spaniei a reclamat vehement arbitrajul.

Romania a suferit prima infrangere la acest Campionat Mondial, in grupa principala II, in meciul cu Ungaria (duminica, 9 decembrie), scor 31-34(16-14) si va mai disputa un meci cu Germania (marti, ora 19.30), dar cu sase puncte acumulate deja in clasament nu mai are cum sa rateze calificarea in sferturile de finala, faza in care merg primele patru clasate din fiecare din cele doua grupe principale. Dupa meciurile de sambata din grupa principala II, Romania este liderul grupei (6 puncte), urmata de Germania (5), Ungaria (4), Coreea de Sud (2), Spania (1), Polonia (0).

Rezultate de sambata de la CM:

Grupa principala I – Macedonia-Franta 23-29, Croatia-Angola 28-34. Sambata seara este programat si derbiul grupei, dintre Norvegia si Rusia.

Grupa principala II – Germania-Ungaria 30-30, Polonia-Coreea de Sud 33-37, Romania-Spania 32-19.

Rezultate de duminica de la CM:

Grupa principala I – Macedonia-Angola 25-33, Norvegia-Croatia 35-39. Tot duminica se mai joaca meciul Rusia-Franta.

Grupa principala II – Spania-Coreea de Sud 28-26, Romania-Ungaria 31-34. Tot duminica se mai joaca meciul Germania-Polonia.

Castigatoarea Campionatului Mondial se califica automat la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar echipele clasate pe locurile II-VII vor participa la turnee preolimpice de calificare, care vor fi gazduite, conform regulamentului IHF, de formatiile clasate pe locurile II, III si IV.

Obiectivul nationalei Romaniei la CM din Franta este clasarea pe unul din locurile 1-4.