Romania-Islanda, in barajul pentru CE feminin

Apropo.ro / 26.01.2008, 14:01
Romania-Islanda, in barajul pentru CE feminin
Nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni reprezentativa Islandei, in meciuri contand pentru calificarea la turneul final al Campionatului European

Nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni, in dubla mansa eliminatorie, reprezentativa similara a Islandei, in meciuri contand pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din Macedonia (2-14 decembrie), conform tragerii la sorti desfasurata, sambata, la Lillehammer.

Meciul tur va avea loc la 31 mai-1 iunie, in Islanda, iar cel retur la 7-8 iunie, in Romania. La turneul final din Macedonia sunt calificate deja sase echipe: Norvegia (campioana europeana en-titre), Rus, Franta, Germania si Ungaria (locurile 2-5 la CE din 2006) si Macedonia (natiune organizatoare). La editia din 2006, nationala Romaniei nu a participat fiind eliminata in play-off de reprezentativa Serbiei.

"E o tragere la sorti buna pentru noi. Nu cred ca se pune problema sa nu ne calificam la turneul final. Singurul impediment ar fi ca distanta e foarte mare", a declarat secretarul general al FR Handbal, Mihai Marinescu, prezent la tragerea la sorti din Norvegia.

O alta tragere la sorti importanta pentru handbalul romanesc va avea loc tot la Lillehammer (Norvegia), duminica, de la ora 13.45, cand se vor stabili meciurile din barajul Campionatului Mondial masculin din 2009 (Croatia). Nationala Romaniei s-a calificat la baraj dupa ce a incheiat neinvinsa grupa a 3-a preliminara.