România nu va scoate de pe piață țigările slim și mentolate

Apropo.ro / 17.06.2013, 08:00
România nu va scoate de pe piață țigările slim și mentolate
De teamă că ar putea pierde un miliard și jumătate de lei anual, numai din accize, Guvernul cere Comisiei Europene să nu interzică țigările subțiri, pe cele lungi și pe cele mentolate.

Guvernul cere Comisiei Europene să le reglementeze pe cele cu aromă de fructe ori de ciocolată. Executivul susține însă interdicția referitoare la comercializarea produselor din tutun online sau prin distribuitoare automate de țigări.

Subiectul se va discuta, pentru prima oară de către miniștrii Sănătății din UE, joi și vineri la Luxemburg, decizia finală urmând să se ia spre sfârșitul anului.

Argumentele ministrului Economiei, Varujan Vosganian, le-au bătut, în Guvern, pe cele ale ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, care ar fi vrut acceptarea Directivei îndreptată împotriva țigărilor cu arome, justificând că astfel s-ar descuraja consumul de tutun în rândul tinerilor.

Decizia luată este decizia Guvernului României. N-are rost să intrăm în istorii, că Ministerul a avut o poziție, că alt minister a avut altă poziție. Sunt istorii, sunt etape, decizia e luată și această poziție o vom prezenta săpătămâna viitoare la Luxemburg„, a explicat Nicolăescu.

Citește mai multe detalii despre Guvernul nu vrea să scoată de pe piață țigările slim și mentolate, pe Gândul.info