România, paralizată de ninsorile abundente! Mai multe drumuri naționale au fost închise

Apropo.ro / 13.02.2012, 11:00
România, paralizată de ninsorile abundente! Mai multe drumuri naționale au fost închise
România se confruntă cu al treilea val de ninsori din acest an. A fost dată avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru Bucuresti și alte 20 de județe din țară. 11 drumuri naționale au fost închise.

Începând cu ora 12:00, toate județele din jumătatea sudică a țării și Dobrogea se vor afla sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă până mâine la ora 14:00. Astfel, vor fi afectate municipiul București și județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomița, Călărași, Galați, Brăila, Constanța, Tulcea.

În intervalul menționat județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara și Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

În prezent, unsprezece drumuri naționale și tronsonul București – Fetești de pe A2 sunt închise, din cauza ninsorilor abundente.

Șase linii feroviare sunt închise în această dimineață din cauza ninsorii și a viscolului, iar 214 trenuri sunt anulate. Pe alte 12 linii se circulă restricționat.

Luni dimineață, pe DN 6, în zona Hidrocentralei Porțile de Fier 1, a avut loc o avalanșă în urma căreia traficul a fost închis.

În prezent, traficul este blocat pe DN 6, între Drobeta Turnu Severin și Orșova, în urma acestei avalanșe, drumarii intervenind pentru a curăța zăpada de pe șosea.

Tot în județul Mehedinți, o avalanșă s-a produs și pe DN 57, între localitățile Dubova și Șvinița, astfel încât circulația este blocată între Moldova Nouă și Orșova.