România, pe locul 10 în Europa la categoria bolnavilor de cancer

De: Gabriela Voicu / 15.04.2013, 15:30
România, pe locul 10 în Europa la categoria bolnavilor de cancer
În România au fost diagnosticate 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012, iar numărul bolnavilor este în creștere!

Un studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului al Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul țărilor europene, în ceea ce privește bolnavii de cancer.

Potrivit cercetărilor, cele 78.760 de noi cazuri de români care suferă de diferite tipuri de cancer marchează o creștere față de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Cel mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la sân, la plămâni și la colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN în anul 2012, 35,611 femei și 43,149 bărbați din România suferă de cancer .

În România, numărul bolnavilor de cancer este în creștere!

„În ultima săptămână am avut numeroase discuții legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, corupția și abuzul din sistem. Însă poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor și lipsa medicamentelor vitale necesare tratării pacienților de cancer. În aceste condiții, bolnavii nu au altă variantă decât să se trateze în străinătate și să plătească sume substanțiale pentru îngrijire specializată. O opțiune pentru români este o asigurare privată de sănătate care acoperă toate cheltuielile necesare pentru tratamentul È‹n cele mai bune spitale din lume”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Scopul programului EUCAN este să facă cunoscute informațiile specifice diferitelor țări cu privire la problemele legate de cancer, cu ajutorul datelor adunate din înregistrările despre cancer existente și din informațiile obținute din cadrul bazei de date OMS privind mortalitatea.