România s-a calificat în finala Eurovision 2022

De: Ana Obretin / 13.05.2022, 08:33
România s-a calificat în finala Eurovision 2022

România s-a calificat în finala concursului Eurovision 2022, după a doua semifinală, care a avut loc joi seară, pe scena Pala Olimpico din Torino.

Intrat în concurs de pe poziția cu numărul 13, reprezentantul României, wrs, alături de echipa de dansatori – Ruxandra Timoașcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu – și Laurian Manta, backing vocalist, a ridicat sala în picioare pe ritmurile „Llamame” și a dus țara noastră în ultimul act al competiției.

„Greul a trecut, dar acum vine un greu și mai mare”, a glumit wrs, după calificarea în finală.

Vezi clipul piesei „Llamame”:

„Mă bucur că jurații au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat și au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat . Este un sentiment formidabil să știi că ai alături de tine atât de mulți compatrioți care te susțin și votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR.

Finaliştii Eurovision 2022

Joi, într-un show transmis în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, publicul din România a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision. Artişti din zece ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru finala de sâmbătă. Alături de wrs, în marea finală vor merge reprezentanţii Belgiei, Cehiei, Poloniei, Finlandei, Azerbaidjanului, Estoniei, Australiei, Suediei și Serbiei, alături de cei din Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala de marți. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Ca şi cele două semifinale, finala Eurovision 2022 va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 22.00.

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs.

Vineri, este programată repetiția pentru juriile naționale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanții României și cei ai celorlalte țări finaliste vor cânta pentru jurați într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

Românii din toate țările participante la această ediție Eurovision (cu excepția României) vor putea vota din nou „Llamame” în finală.

CITEȘTE ȘI: Ucraina și Moldova s-au calificat în finala Eurovision 2022

Foto: TVR