„România s-a îngrășat în ultimii 20 de ani”

Apropo.ro / 15.12.2013, 17:00
O serie de factori medicali, alimentari, sociali, ereditari sau emoționali sunt responsabili de situatia prezentată. Medicii recomandă prevenția!

O dietă echilibrată și mișcare fizică reprezintă cel mai bun antidot împotriva obezității. Dar pentru acea jumătate dintre români care a atins pragul obezității și poartă în total 200.000 de tone în exces ponderal, este prea târziu să mai prevină.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Nu e de mirare că această maladie a ajuns să reprezinte în lumea modernă principalul factor în scăderea speranței de viață și a calității vieții. Mai ales că, netratat, excesul ponderal conduce la dezvoltarea unor boli precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, valori crescute ale colesterolului și alte astfel de patologii.

Nu mai este o noutate ca cercetătorii și medicii au descoperit că obezitatea și diabetul sunt strâns legate între ele, iar persoanele a căror greutate depășește limitele normale prezintă un risc mai mare să dezvolte diabetul zaharat de tip 2. De fapt, cazuistica a demonstrat că, netratata, obezitatea poate duce la diabet într-un timp relativ scurt.