România – Ucraina, scor 30-27, la CM din Rusia

Apropo.ro / 08.12.2005, 10:11
România - Ucraina, scor 30-27, la CM din Rusia
Reprezentativa de handbal feminin a României a obținut a treia victorie la Campionatul Mondial din Rusia, învingând, miercuri, cu scorul de 30-27 (17-10), echipa Ucrainei, într-un meci contând pentru grupa D a competiției. Cu 6 puncte din tot atâtea posibile, echipa României ramâne

Reprezentativa de handbal feminin a României a obținut a treia victorie la Campionatul Mondial din Rusia, învingând, miercuri, cu scorul de 30-27 (17-10), echipa Ucrainei, într-un meci contând pentru grupa D a competiției.

Cu 6 puncte din tot atâtea posibile, echipa României ramâne liderul grupei D și dupa cea de-a treia partida, în care a învins Ucraina, una dintre favoritele la calificarea în grupa semifinala.

Formația antrenata de Gheorghe Tadici și Dumitru Muși a aratat însa ca una care lupta pentru medalii doar în prima repriza, când a defilat pe teren, în fața Ucrainei. Lecușanu & Co au condus chiar și cu 8 goluri (15-7, minutul 25) și pareau ca vor învinge la o diferența astronomica deținatoarea bronzului olimpic de la Atena și vicecampioana europeana în 2000.

Dar, dupa pauza, când România conducea cu 17-10, a urmat caderea. Ucraina s-a apropiat pe tabela la doar 1-2 goluri, datorita mai ales unei aparari avansate și mobile, care i-a permis sa recupereze mingi și sa înscrie nestingherita. Mai mult, cu câteva minute înainte de final, Natalia Liapina a egalat, 25-25, dupa care aceeași jucatoare a mai marcat o data pe contraatac, ducând Ucraina în avantaj, scor 27-26.

Câteva intervenții bune ale portarului Luminița Huțupan Dinu au salvat defensiva României, care s-a redresat în ultimule doua minute, când a marcat de patru ori. Ultimul gol a fost înscris pentru echipa României, aflata în inferioritate numerica, de Simona Gogârla, care împreuna cu Steluța Luca și portarul Luminița Huțupan Dinu (22 de intervenții reușite) au fost cele mai bune jucatoare tricolore.

Pentru România au marcat Luca și Gogârla, câte 7 goluri, Gâlca (5), Maier și Elisei-Ardean, câte 4, Lecușanu (2) și Gatzel (1), în timp ce pentru Ucraina, principalele marcatoare au fost Anastasia Borodina și Irina Șuțka, cu câte 6 goluri.

„A fost un meci foarte greu și tensionat, cu multe rasturnari de situații în repriza secunda. Cel mai greu moment pentru noi a fost minutul 55, când Ucraina venise peste noi, egalase și apoi a trecut în avantaj. Dar bine ca s-a terminat cu bine și am învins”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul tehnic al naționalei României, Remus Draganescu.

Joi este zi de pauza la Campionatul Mondial, iar vineri, în cea de-a patra partida din grupa D, echipa României va întâlni campioana mondiala en-titre, Franța, de la ora 19.30.

Mediafax