România, una dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru 2015

De: Carmen Ulian / 22.10.2014, 17:00
România, una dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru 2015
În Top 10 cele mai atractive destinații de vacanță pentru anul următor, România se află pe poziția a noua.

România ocupă locul al nouălea în Topul 10 al celor mai atractive destinații de vacanță pentru anul 2015, prin prisma raportului dintre tarife și oferta turistică, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet.

Țările din Europa de Est apar în mod frecvent în topurile celor mai atractive destinații prin prisma raportului dintre tarife și oferta turistică, însă, în cazul României, prezența ei în acest clasament este perfect justificată„, afirmă editorii de la Lonely Planet.

tunisia

Tunisia ocupă primul loc în acest top 

Acum, conectate viguros cu restul Europei prin intermediul companiilor aeriene low-cost, spațiile de cazare românești sunt comparabile, în toate categoriile de tarife, cu celelalte destinații renumite din regiune. Bucureștiul reprezintă un exemplu elocvent, unde hotelurile primesc în majoritatea cazurilor turiști veniți pentru afaceri, iar sezonul sărbătorilor este, în mod neașteptat, unul slab. În afară de acest oraș, în România există spații de cazare cu tarife «prietenoase» pentru bugetele de familie în sate medievale, în castele spectaculoase și în unica Deltă a Dunării, ce poate fi explorată cel mai bine mergând cu feriboturile ieftine și lente„, au adăugat editorii.

Pe primul loc în acest top se află Tunisia. Locul al doilea a revenit Africii de Sud, iar pe poziția a treia s-a clasat Shanghai. Topul 10 al celor mai atractive destinații de vacanță pentru anul 2015 este completat de Samoa, Bali, Uruguay, Portugalia, Taiwan, România și Burkina Faso.