România va avea pistă de biciclete… la țară

De: Carmen Ulian / 13.11.2014, 15:00
România va avea pistă de biciclete... la țară
În Timiș se va realiza o pistă de biciclete în mediul rural. Aceasta este prima de acest gen și va necesita o investiție de 1,5 milioane de lei.

Dumbrava va fi primul loc din mediul rural din Banat și regiunea V Vest care va dispune de o pistă pentru bicicliști. Lucrările vor fi demarate în a doua parte a lunii noiembrie, costurile investiției, de 1,5 milioane de lei, fiind suportate de Ministerul Mediului.

dumbrava

„La nivel de comune suntem primii care realizăm o pistă pentru bicicliști în tot ce înseamnă regiunea cinci vest. Pista va uni toate punctele publice din centrul de comună, va ajunge către punctele de agrement, dar și către centrul satului Răchita. Suntem intrați în finanțare și vom demara lucrările în cel mai scurt timp”, declara Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava.

Pista de biciclete va avea o lungime de 5,3 kilometri și va fi realizată pe lângă Drumul Național 68 A, de la intrare până la ieșirea din Dumbrava, înspre arena locală, către școală și centrul turistic, și înspre centrul satului Răchita.