Romanii, apreciati de angajatorii straini pentru salariile mici acceptate

Apropo.ro / 22.01.2008, 17:33
Romanii, apreciati de angajatorii straini pentru salariile mici acceptate
Numarul femeilor din Romania care lucreaza in strainatate este mai mare decat al barbatilor, romanii fiind considerati cei mai buni angajati.

Numarul femeilor din Romania care lucreaza in strainatate este mai mare decat al barbatilor, romanii fiind considerati cei mai buni angajati, datorita pregatirii lor si faptului ca lucreaza ore suplimentare pentru salarii modeste, potrivit unui raport realizat de European Citiyens Advice Service.

Raportul "Cine se teme de extinderea din 2007 a Uniunii Europene?", privind impactul aderarii Bulgariei si Romaniei la UE in ceea ce priveste libera circulatie a persoanelor, elaborat de European Citizen Action Service (ECAS), a fost publicat, marti, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si arata ca tot mai multe femei doresc sa emigreze, fenomen ilustrat de faptul ca raportul barbati-femei ajunge acum la 45/55 la suta.

Potrivit raportului intocmit la Bruxelles, emigratia romanilor a crescut semnificativ incepand cu anul 1990, dupa ce cetatenii romani au putut detine din nou un pasaport, iar in ultimii 16 ani, pot fi identificate trei perioade distincte ale emigratiei.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro