Românii ar putea avea OFICIAL o nouă zi liberă

De: Gabriela Voicu / 22.05.2013, 18:00
Românii ar putea avea OFICIAL o nouă zi liberă
A treia zi de Paște ar putea deveni sărbătoare nelucrătoare. În România există în prezent doar 12 zile libere consacrate prin lege în afara sărbătorilor de duminică.

A treia zi de Paște ar putea deveni sărbătoare nelucrătoare, potrivit unui proiect de lege inițiat de 12 deputați și senatori PSD și PPDD.

Inițiatorii sunt deputații PSD Constantin Adăscăliței, Ioan Axente, Ileana Cristina Dumitrache, Mihăiță Găină, Marian Ghiveciu, Horia Grama, Cornel Itu, Constantin Mazilu, Florian Nicolae, deputații PPDD Liliana Ciobanu și Marioara Nistor și senatorul PSD Laurențiu Florian Coca.

„Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină a anului. Sfintele Paști sau sărbătoarea vieții marchează miracolul Învierii Domnului, iar actele de purificare din Săptămâna Luminată readuc echilibrul și armonia creștinilor. Obiectul acestei sărbători creștine este și amintirea vie a patimii. Hristos a murit pentru noi și a triumfat pentru noi. În moartea Lui stă mântuirea noastră, în Învierea lui stă biruința noastră. Sărbătoarea Paștelui, sărbătoarea luminii și a bucuriei, și-a păstrat până în prezent farmecul și semnificația, fiind un moment de liniște sufletească și de apropiere de familie”, se arată în expunerea de motive a proiectului care în prezent se află la Senat, primă Cameră sesizată.

În România există în prezent doar 12 zile libere consacrate prin lege în afara sărbătorilor de duminică, scriu inițiatorii, precizând însă că de multe ori, în practică, patru dintre ele coincid cu zilele de week-end.

Citeste mai multe despre „Românii ar putea avea o nouă zi liberă. Propunere privind cea de-a treia zi de Paște”, pe Mediafax.ro