Romanii au cheltuit 1,1 mld € pe vacante in strainatate

Apropo.ro / 26.02.2008, 10:35
Romanii au cheltuit 1,1 mld € pe vacante in strainatate
Romanii merg din ce in ce mai mult in strainatate, iar acolo unde merg cheltuiesc semnificativ mai mult fata de un turist dintr-o tara de vest.

Pentru al doilea an consecutiv, banii pe care strainii i-au cheltuit pe vacante in Romania au fost mai putini decat cei pe care romanii au decis sa-i cheltuiasca pe sejururi in strainatate. Anul trecut romanii au cheltuit pe vacante in strainatate 1,1 miliarde de euro, cu 66 de milioane de euro peste nivelul inregistrat in 2006.

"Romanii merg din ce in ce mai mult in strainatate, iar acolo unde merg cheltuiesc semnificativ mai mult fata de un turist dintr-o tara de vest care de obicei se limiteaza la serviciile incluse in pachetul turistic cumparat. Cu toate acestea, cred ca anul acesta incasarile din turism vor fi mai mari decat banii cheltuiti de romani pentru vacante in strainatate", a declarat pentru ZF Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

"Vin din ce in ce mai multe companii aeriene pe plan local, se lucreaza la crearea unui brand de tara, creste turismul de business si in plus facem parte din acele tari care alcatuiesc asa-zisa Noua Europa (Polonia, Cehia, Bulgaria, Croatia)", a adaugat Badulescu.

Â