Romanii au pariat in 2010 la jocuri de noroc online peste 36 mil. €

De: Marian Andrei / 11.10.2011, 09:59
Romanii au pariat in 2010 la jocuri de noroc online peste 36 mil. €
Aproximativ 480.000 de romani au participat la jocuri de noroc online anul trecut, valoarea pietei jocurilor de noroc online depasind 36 de milioane de euro.

Si aceasta in conditiile in care anul trecut nu au existat companii autorizate pentru organizarea jocurilor de noroc online.

La sfarsitul acestei veri a fost publicata, insa, o Hotarare de Guvern care permite desfasurarea efectiva si legala a jocurilor de noroc online pe teritoriul Romaniei, act normativ care detaliaza modul in care jucatorii vor putea participa legal la aceste jocuri de noroc, precum si drepturile si obligatiile acestora.

Romania se aliniaza astfel tarilor europene care permit activ jocurile de noroc, cum ar fi Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Italia, Letonia, Malta, Slovacia, Suedia si Marea Britanie. Pe de alta parte, exista tari europene a caror legislatie nu contine prevederi exprese privind jocurile de noroc (Bulgaria, Cipru, Estonia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Polonia, Portugalia si Spania), dar si tari in care acestea sunt interzise in mod expres (Germania, Grecia si Cehia).

In ceea ce priveste jocurile de noroc „offline”, cel mai mare jucator de pe piata este Loteria Romana care organizeaza si administreaza ca unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, jocuri loto precum Loto 6/49, Loto 5/40, Joker, Noroc, Videoloterie, loz instant, loz in plic, loterii pasive, aceasta avand afaceri de 262 milioane de euro anul trecut si un profit de 28 milioane de euro.