„Românii au talent”, lider detașat de audiență

De: Marian Andrei / 08.04.2013, 15:30
Pro TV a fost lider de audiență vineri seară, când peste 6,5 milioane de telespectatori au urmărit prima semifinală din noul sezon al emisiunii "Românii au talent", în minutul de aur, înregistrat la 21.21.

Ediția de vineri a emisiunii „Românii au talent” a fost și semifinala cu cele mai bune cifre de audiență înregistrate de la lansarea programului și până în prezent, informează Pro TV.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Peste 6,5 milioane de români au urmărit prima semifinală din acest sezon în minutul de maximă audiență, de la 21.21, înregistrând în acel moment audiențe de 13 ori mai mari decât Antena 1, cu 35 de puncte de rating și 54,7% cota de piață, în timp ce Antena a avut 2,6 puncte de rating și 4% cota de piață.

Audiența medie înregistrată de emisiune pe tot parcursul ei (20.30 – 00.07) a anihilat competiția, Pro TV situându-se la distanță uriașă față de următoarele clasate, la nivelul tuturor categoriilor de public.

Cea care s-a clasat pe primul loc în topul preferințelor publicului, obținând cel mai mare număr de voturi, a fost Gabriela Artene din Iași, doamna cu voce de soprană care, la 58 de ani, a demonstrat că niciodată nu este prea târziu pentru a-ți împlini un vis.

Unul dintre numerele care i-a ridicat pe cei trei jurați – Andra, Andi Moisescu și Mihai Petre – în picioare și a adus publicul în delir a fost numărul de magie și mentalism al lui Vlad Grigorescu, un tânăr de 26 de ani din București care a fost trimisîn urma voturilor publicului direct în finală.

Pentru ocuparea locului al treilea și un loc în finală, lupta s-a dat între Orheanu Ștefan, de 13 ani, cu al său număr de dans irlandez, și momentul de acordeon clasic oferit de Ghenadie Rotari. Andra l-a declarat preferatul său numărul de dans irlandez al lui Ștefan Orheanu, în timp ce Andi Moisescu și Mihai Petre au considerat că cel care merită să meargă mai departe în finală este Ghenadie Rotari, tânărul de 21 de ani, din Chișinău.

Astfel, în urma deciziei juriului și a voturilor telespectatorilor, în finală vor merge Artene Gabiela, Vlad Grigorescu și Ghenadie Rotari.

Emisiune susținută de COSMOTE