Românii au talent, sezonul 3: iluzionism, acrobaţii, dans din buric

De: Mioara Tronaru / 16.02.2013, 07:00
Românii au talent, sezonul 3: iluzionism, acrobaţii, dans din buric
Românul nu s-a nascut doar poet, ci şi magician, acrobat, dansator, cântăreţ şi, mai ales, entertainer – aceasta este concluzia după debutul noului sezon “Românii au talent”.

Nic Mihale este cel care a deschis seara printr-un număr uluitor de iluzionism pe ritmuri de dans. Tânărul de 21 de ani a uimit atunci când a transformat un CD în mai multe, apoi le-a adăugat culori pentru ca, la final, acestea să ajungă viniluri.

O adevărată apariţie din sezonul al doilea al „Românii au talent”, Lucian Saru, olteanul dansator din buric, s-a întors să îi dea replica lui Mihai Petre, de data aceasta cu un număr de folclor. Potrivit pentru un trio alături de Gigel Frone şi Tudorel Popa, aşa cum bine a subliniat Andi, Lucian nu a reuşit nici de această dată să convingă juraţii să îi acorde o a doua şansă.

La fel de ghinionist a fost si Emil Dumitru din Caracal, care a interpretat melodia Sabrinei „Boys, boys, boys” în stil beatbox şi cu versuri adaptare proprie, urmată de un dans pe super-hitul „Gangnam style”. „Mi se părea că îţi cari pumni în cap”, i-a spus Mihai Petre, iar Emil nu a fost acceptat mai departe.

„Dacă ştiam că dansezi atât de bine, te mai ţineam de vorbă, sunt superinteresat de persoana ta, de când visam să câştige concursul un om de dans”, i-a spus Mihai lui Daniel Apostol, „zebra” care a impresionat toată sala prin originalitatea coregrafiei sale.

Un adevărat show au facut pe scenă toboşarii din Chişinău care au dansat step şi break-dance pe ritmul tobelor.

Spectacol şi pericol – aşa poate fi rezumată reprezentaţia acrobatţilor din trupa Florea, a cărei lideră şi protagonistă a născut cu numai o lună înainte de a urca pe scenă. Juraţilor li s-a tăiat răsuflarea atunci când acrobatţii au făcut salturi în aer la peste 20 de metri înălţime.

Puştii cu ritmul în sânge de la „Yo Mama” au dansat street-dance atât pe muzică, cât şi pe aplauzele publicului, iar eforturile le-au fost rasplatite cu 3 de „DA”.

După o primă reacţie nefavorabilă, toată sala s-a ridicat în picioare pe melodia „Beautiful” a Christinei Aguilera, cântată de tânăra Diana Borcea, bolnavă de nanism. „Vocea calda, cristalina”, asa cum a fost apreciata de catre Andra, a Dianei, a reusit sa demonstreze „intregii lumii ca nu conteaza cum aratam, cati ani avem, ci important este ce e pe dinauntru”, dupa cum a subliniat Mihai Petre.

Doamna Obama, Bianca Dragusanu si chiar Mihai Petre in port popular romanesc – peste ei a dat caravana „Romanii au talent” la Oradea, cu mentiunea ca personajele nu erau cele din viata reala, ci papusi imbracate de catre o doamna dornica sa arate tarii intregi ca Ardealul „se tine cu dintii” de traditia portului popular.

„Palpitant” este cuvântul cel mai potrivit să descrie experienţa trăită de Mihai Petre, luat pe sus la dans de către focoasa Lenuţa Rostaşi, pe genericul „Dansez pentru tine”. Tânăra a încercat nu o dată, ci de două ori să îl sărute pe juratul intrigat, spre amuzamentul tuturor.

„Cum ar suna Eminescu în ritm de hip-hop” este întrebarea la care a încercat să răspundă Cristi Geambaşu, masterand la psihologie şi pasionat de romane, însă reprezentaţia oferită nu a reuşit să convingă niciunul dintre membrii juriului.

La numai 14 ani, Adrian Aron din Zalău este cel care a reuşit să smulgă o lacrimă de la temutul jurat Mihai Petre, după ce a interpretat vocal şi la chitară o melodie compusă de tatăl său, medic militar aflat în misiune in Afganistan. Băiatul a primit trei de „Da”, fapt pentru care va încânta publicul din nou la „Românii au talent”.