Românii din Spania, îngrijorați de virusul Ebola!

De: Dragos Tanase / 09.10.2014, 09:00
Românii din Spania, îngrijorați de virusul Ebola!
Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) recomandă tuturor românilor din zona Madrid să trateze cu cea mai mare seriozitate orice simptom legat de virusul Ebola. Să meargă imediat la medicul de familie, pentru consult, în momentul în care au febră puternică, dureri musculare, dureri de cap, dureri articulare, stare de slăbiciune generală, diaree, vomă, lipsa poftei de mâncare sau sângerări.

Marți, 7 octombrie 2014, în urma investigațiilor efectuate în spitalul Carlos III din Madrid, asistenta medicală care i-a tratat pe preotul Miguel Pajares și pe doctorul Manuel Garcia VIejo, decedați din cauza virusului Ebola, a fost și ea diagnosticată pozitiv.

Autoritățile de la Madrid sunt îngrijorate din cauza faptului că nu se știe modul în care această persoană a fost infectată cu virusul Ebola, ținând cont că ea a respectat cu rigurozitate protocolul de securitate aplicat în astfel de situații. Pe de altă parte, personalul sanitar din mai multe spitale a ieșit să protesteze pentru lipsa de informare din partea autorităților, în acest caz.

În zona Madrid locuiește cea mai mare comunitate de români din Spania, în jur de 150.000!

Cei mai mulți dintre ei sunt îngrijorați, însă nu își pun problema de a se întoarce în țară ca o măsură de prevenție.

„Nu recomand niciunui român care este în Spania și are simptomele virusului Ebola să se întoarcă în România. Să meargă la medicii din Spania. În mod sigur va fi mult mai bine tratat aici!”, a declarat Daniel Țecu,  președinte FADERE.