Romanii, inamicul public numarul unu in Italia

Apropo.ro / 18.02.2009, 14:35
Romanii, inamicul public numarul unu in Italia
De la oamenii de rand si pana la politicieni, toti italienii vorbesc in termeni tot mai duri despre romani.

Desi ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, spunea ieri ca romanii din Italia "si-au castigat dreptul de a fi respectati", realitatea este diferita.

Aseara, doi cetateni romani, suspectati ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani intr-un parc din Roma, au fost arestati, unul dintre ei marturisindu-si deja fapta.

Un alt roman in varsta de 31 de ani a fost arestat de politia italiana pentru agresarea sexuala a unei batrane oarbe in varsta de 83 de ani, la Albuzzano, localitate situata in apropiere de Pavia.

In urma acestor evenimente, politia italiana a demolat zeci de baraci si tabere ilegale din Roma si imprejurimi si intentioneaza ca saptamana viitoare sa desfiinteze alte aproape 80 de tabere ilegale ridicate in padurea Castelfusano, intre Roma si statiunea invecinata Ostia.

S-a ajuns ca un ministru sa propuna castrarea chirurgicala a persoanelor vinovate de agresiune sexuala, in timp ce oamenii obisnuiti au creat mai multe comunitati anti-romanesti pe Facebook Italia, numai in ultimele zile.

Cum crezi ca ar trebui sa actioneze autoritatile pentru a schimba perceptia asupra noastra, ca natiune?