Românii îşi doresc ca produsele cumpărate să nu conţină aditivi alimentari

De: Mioara Tronaru / 08.08.2013, 14:30
Românii îşi doresc ca produsele cumpărate să nu conţină aditivi alimentari
Conform unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre români sunt preocupaţi de dietă şi de propria greutate. O simplă căutare pe internet folosind cuvântul cheie „dietă” generează aproape 90.000.000 rezultate în 0.20 secunde.

Pentru că românii sunt din ce în ce mai preocupaţi de o dietă echilibrată şi sunt ingrijoraţi de prezenţa aditivilor alimentari în produsele consumate, Scandia Sibiu relansează o nouă gamă de pate-uri cu o nouă reţetă, curată, care nu conţine E-uri. Noile pate-uri sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gâscă, raţă sau curcan dupa o reţetă clasică din 1922 pe care Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia in Sibiu o prepara. Produsele sunt disponibile la raft începând cu această lună, iar romanii se pot bucura de acelaşi gust bun al pate-ului Scandia Sibiu cu mai multă grijă pentru alimentaţia lor.

Studiul arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs nou lansat pentru piaţă. Printre informaţiile verificate pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar şi beneficiile pentru sănătate.