Românii își schimbă telefonul o dată la 2 ani. În zona premium însă rata de schimb ajunge la 6 luni

Apropo.ro / 25.06.2015, 15:00
Românii își schimbă telefonul o dată la 2 ani. În zona premium însă rata de schimb ajunge la 6 luni
Peste 90% dintre cumpărătorii de telefoane mobile cumpără smartphone-uri, iar rata de schimb a aparatului variază între 6 luni, pentru dispozitivele premium, și 2 ani, pentru modelele cu preț mediu și scăzut, potrivit magazinului de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii QuickMobile.ro.

Peste jumătate dintre telefoanele comercializate de QuickMobile sunt modele vârf de gamă. Vânzările pe segmentul smartphones au crescut cu 40% în ultimul an.

„Există tot mai mulți clienți dornici să aibă cele mai recente lansate telefoane și gadget-uri pe plan internațional, fiind chiar dispuși să achiziționeze produsele în stadiul de precomandă, respectiv să plătească un produs și să aștepte câteva zile până la livrarea propriu-zisă. Cea mai mare surpriză de la începutul anului au fost precomenzile pentru Apple Watch, unde într-un interval de doar două săptămâni s-au achiziționat peste 300 de smartwatch-uri”, a declarat într-un comunicat directorul general al QuickMobile, Tudor Țiboc.

Circa 70% dintre clienții care achiziționează telefoane mobile sunt bărbați, aceștia preferând în mod special dispozitivele cu ecran mare. La rândul lor, femeile pun accent pe design, îndreptându-se către telefoanele cu carcase colorate, care pot fi accesorizate ușor. Mai mult, 3 din 5 clienți care achiziționeză un smartphone cumpără și accesorii pentru protecția acestuia, cele mai vândute fiind husele și foliile de ecran.

De asemenea, românii își mențin interestul față de dispozitivele dual-SIM, circa 20% dintre telefoanele achiziționate în ultimul an având această funcție.

„Tot mai mulți clienți sunt curioși în legătură cu ce alte gadget-uri pot folosi cu ajutorul telefonului mobil, existând clar un interes pe zona dispozitivelor inteligente, care înglobează conceptul de Internet of Things”, a mai spus Țiboc.

Sursa MEDIAFAX