Romanii le strica reputatia tiganilor in Italia

Apropo.ro / 23.05.2008, 11:00
Romanii le strica reputatia tiganilor in Italia
Aceasta este explicatia pentru imaginea proasta a tiganilor din Italia, oferita de o tiganca din Craiova la o conferinta tinuta la Roma

„Ne-am saturat sa mergem in metrou si sa auzim «Atentie la tigani». Daca am venit aici, e pentru am vrut sa asiguram un viitor copiilor nostri. Noi, rromii, vrem sa lucram” a spus o tiganca din Craiova la conferinta „Pactul social dintre tigani si Institutii”, tinuta miercuri la Roma, la care au participat consulului Romaniei la Roma si reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Parlamentului italian.

Intre solutiile vehiculate in ultimele zile pentru „problema nomazilor din Italia”, formatiunea xenofoba Liga Nordului (LN) a venit cu o propunere de alta natura decat cele vehiculate pana acum, referitoare la evacuari din tabere, arestari si expulzari. „Alocatii la distanta? Suntem in favoarea acestora. Copiii sa ramana in Romania si noi le trimitem banii acolo” – iata solutia salvatoare preconizata de secretarul LN, Francesco Bruzzone. „Pentru mine, in italiana, un nomad inseamna o persoana care se muta dintr-un loc in altul. Atunci sa se mute. E momentul sa spunem lucrurile raspicat: acestia nu sunt nomazi, ci clandestini in toata regula. Si vor fi tratati precum clandestinii”, a amenintat Bruzzone.