Românii nu își schimba preferințele din cauza terorismului

Apropo.ro / 05.08.2005, 17:28
Românii nu își schimba preferințele din cauza terorismului
Atacurile teroriste din ultima vreme nu au determinat modificari în preferințele turiștilor români în materie de destinații externe și nu vor influența nici strategia viitoare a agențiilor de turism, potrivit reprezentanților firmelor din

Atacurile teroriste din ultima vreme nu au determinat modificari în preferințele turiștilor români în materie de destinații externe și nu vor influența nici strategia viitoare a agențiilor de turism, potrivit reprezentanților firmelor din domeniu.

„Turiștii români își vor alege destinația de vacanța pe baza unor criterii independente de actele de terorism din lume, cum sunt dorința de a cunoaște locuri noi, facilitațile oferite și nu în ultimul rând de buget”, este de parere directorul de marketing al Marshal Turism, Ana Maria Moanta.

Evenimentele din Egipt, Turcia și Londra nu au determinat anulari din partea turiștilor care rezervasera sejururi în aceste destinații sau deplasari în interes de serviciu, pentru clientul român principalul criteriu de alegere a vacanței fiind prețul și raportarea lui la calitate.

„Nu cred ca terorismul va influența preferințele românilor pentru anumite destinații. Marea majoritate a biletelor pentru aceasta vara au fost vândute, concediile programate. Cei care nu s-au hotarât înca sunt puțini și pot fi influențați numai de preț”, a declarat directorul Magest Travel, Dragoș Raducan.

Printre cele mai cautate destinații din aceasta vara se afla Grecia, Malta, Tunisia, Spania și nu în ultimul rând Turcia, o țara pentru care cu greu se mai gasesc bilete pâna la mijlocul lunii septembrie.

„Turiștii care nu beneficiaza de înlesniri de tipul celor acordate de sindicate se îndreapta în proporție de 70% spre turismul extern. Din fericire aceștia nu vor depași 100.000 în acest an, cifra care se refera la cei care au servicii turistice de tip pachet „, a mai spus Raducan.

Pentru anul viitor, reprezentanții agențiilor se așteapta la reducerea ușoara a prețurilor pe destinațiile afectate de terorism în acest an, mai ales în cazul Egiptului, unde costul unui sejur va coborî probabil sub pragul de 500 de euro.

„În strategia de promovare a destinațiilor externe, vom ține cont, în primul rând, de cerere. Dar este foarte adevarat ca nu vom promova în mod ostentativ acele locuri din lume care pot trezi neliniștea oamenilor asupra siguranței lor”, a precizat Moanta.

Totuși, decizia finala în privința destinațiilor promovate în 2006 va fi luata dupa târgul de turism de la Londra, locul unde se stabilesc contractele pentru sezonul urmator.

„Trebuiesc gasite segmentele de nișa care nu au fost explorate pâna acum . Din pacate în ultima perioada avem parte numai de evenimente gen dezastre naturale sau dezastre provocate”, a declarat directorul general al Alto Tours, Florin Țâncu.

Mediafax