Românii nu vor mai fi obligați să încheie două polițe pentru asigurarea de locuințe

Apropo.ro / 07.09.2012, 15:30
Românii nu vor mai fi obligați să încheie două polițe pentru asigurarea de locuințe
Proprietarii de locuințe care doresc să își asigure locuințele peste sumele obligatorii nu vor mai fi obligați să încheie două polițe, ci una singură.

PAID va implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să își asigure locuințele peste sumele minime prevăzute în legislația în vigoare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai fie nevoie de încheierea a două polițe – obligatorie și facultativă -, și să implementăm un sistem care să permită acoperirea riscurilor obligatorii și a celor suplimentare pe o singură poliță de asigurare„, a declarat într-un comunicat directorul general al PAID, Aurelia Cristea.

Asigurarea locuințelor prin două polițe a fost impusă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cu începere de la 1 septembrie.

Polița obligatorie de asigurare a locuințelor (PAD) acoperă trei riscuri de catastrofă naturală – cutremur, inundații și alunecări de teren – pentru o sumă asigurată de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcție de tipul construcției.

Citește mai multe detalii despre asigurarea de locuințe, pe Mediafax.ro