Romanii sarbatoresc 1 Decembrie

Apropo.ro / 30.11.2007, 15:45
Romanii sarbatoresc 1 Decembrie
Toti romanii sarbatoresc pe 1 Decembrie Ziua Nationala.

Toti romanii sarbatoresc pe 1 Decembrie Ziua Nationala. Dupa cum ne-am obisnuit vor fi petreceri si evenimente pentru toate gusturile. Vom sarbatori traditional cu tuica fiarta si fasole cu ciolan. Focurile de artificii vor intregi distractia.

Ziua va incepe cu o parada militara organizata de Ministerul Apararii, intre orele 11.00 si 12.30 la Arcul de Triumf. La parada militara vor defila 1.200 de militari din toate sectoarele de forta ale Armatei Romane, MI si Reformei Administrative, SRI. Zona va fi survolata de formatii de avioane si elicoptere militare.

Seara Capitala se va lumina, odata cu aprinderea miilor de beculete, la ora 19.00, ce impodobesc orasul, mai cu seama centrul.

Aceasta nu este singura bucurie pe care autoritatile au pregatit-o cetatenilor. Tot de la ora 19.00 in cadrul unei ceremonii oficiale, cele 2,4 milioane de beculete si panouri de lumini ce impodobesc Cel Mai Mare Brad din Europa, se vor aprinde. Cele 2,4 milioane de beculete reprezinta locuitorii Capitalei astfel ca, fiecarui individ ii revine cate o luminita din brad.

Asdar, in oricare parte va aflati, fie la Universitate sau Unirii, veti participa la un eveniment placut.