Românii se uită cel mai des la televizor

De: Gabriela Voicu / 25.03.2013, 10:05
Românii se uită cel mai des la televizor
România deține recordul în Europa în privința consumului de programe de televiziune, potrivit studiului "Une annee de television dans le monde".

Românii se uită, în medie, 5 ore și 26 de minute pe zi la televizor, mult mai mult decât toți ceilalți telespectatori europeni, potrivit unei statistici realizate de Institutul Francez Mediametrie.

Un român stă zilnic în față micului ecran 5 ore și 26 de minute, față de 3 ore și 55 de minute, cât este media zilnică european. Pe locul al doilea în topul marilor consumatori de televiziune se află Grecia, cu 4 ore și 33 de minute pe persoană/zi, iar pe locul al treilea – Spania, cu 4 ore și 6 minute pe zi.

Italia, Marea Britanie și Franța s-au clasat pe următoarele locuri în acest top. Analiza a fost realizată în 107 țări pe parcursul anului 2012.

Tendința la nivel internațional este de creștere a timpului alocat acestei forme de divertisment, mai arată statistica.

În Europa, evenimentele sportive ale lui 2012 au fost cele care au crescut consumul de televiziune. Este vorba despre Campionatul European de Fotbal și despre Jocurile Olimpice de la Londra. În SUA, unde durata zilnică de consum este de aproape 5 ore pe persoană/ zi, cele mai mari audiențe le-a înregistrat Gala Super Bowl. Divertismentul s-a aflat în 2012 în topul preferințelor telespectatorilor din întreaga lume, programele de acest tip înregistrând cele mai mari audiențe. De asemenea, telenovelele se bucură în continuare de succes, reiese din statistică.

Altă constatare a acestui studiu este că a scăzut în ultimii ani procentul românilor care urmăresc filme artistice și emisiuni de divertisment și a crescut numărul celor care se uită la documentare, la emisiuni de știință.