Romanii vor plati „impozitul pentru curatenie”, din 2014

Apropo.ro / 08.11.2011, 17:00
Romanii vor plati
Bucurestenii vor plati din 2014 un nou impozit! Actuala taxa de salubrizare, de 10 lei, va fi inlocuita de impozitul pentru curatenie, care va fi cu 15% mai mic, respectiv de 8,5 lei.

Este nevoie de acest impozit, care sa inlocuiasca actuala taxa, din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul ca in momentul de fata 30% dintre gospodariile din Capitala nu au contracte de salubrizare iar alte 30% nu platesc aceasta taxa”, ne-a declarat Raicu. Un alt motiv ar fi si faptul ca au aparut mai multe firme de profil care practica „preturi de dumping”, declara Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei, la sfarsitul sedintei Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Trei din cele sase sectoare ale Capitalei vor fi obligate sa scoata la licitatie serviciile de salubrizare. Licitatiile se vor organiza pentru o perioada de doi ani, in procedura accelerata.

Potrivit hotararii, pana la sfarsitul anului, se vor organiza licitatii in trei sectoare ale Capitalei iar noile contracte de salubrizare nu vor depasi data de 31 decembrie 2014. Licitatiile vor fi organizate de primariile sectoarele 2, 3 si 6.

Citeste mai multe detalii despre noua taxa de salubritate, pe Gandul.info