Românul care trăiește în cea mai fericită țară din lume!

De: Dragos Tanase / 19.10.2014, 09:00
Românul care trăiește în cea mai fericită țară din lume!
Un tânăr inginer care lucrează în Danemarca răspunde cu propria sa poveste la întrebarea „De ce pleacă românii din România?"!

„După ani petrecuți în jurul lumii, lucrând și vizitând SUA, Mexic, Jamaica, Spania, Olanda, Irlanda, Singapore, Vietnam, Tailanda, Indonezia, Italia, aveam o dorință nebună să mă întorc în țară, să lucrez pentru o companie locală, să creștem împreună și să facem ceva cu și pentru români. Am găsit un sistem neschimbat. Greu de digerat. Clasa politică mă dezgustă.”

Mărturia lui Florian Ioniță, în prezent SAP P3M Project Manager la Maersk, în Danemarca, este reprezentativă pentru cei mai mulți tineri profesioniști români care aleg să părăsească România.

Povestea lui Florian Ioniță (pe care o vom prezenta ca atare) începe în anul 2006, când, după trei ani de lucru în Centrala Nucleară de la Cernavodă (în timpul facultății a început să lucreze pentru a se echilibra financiar și a început ca turnover technician, lucrând pe documentație tehnică, iar în ultimele șase luni acolo a coordonat o echipă de 26 de persoane care a executat o lucrare de construcție), a ieșit într-o seară la o bere cu șeful său, Ian Horne, un canadian: „Era iarnă, frig și întuneric, dar a fost o seară care mi-a marcat viața”…

Citește articolul complet, pe businessmagazin.ro